Diepgaand interview Broederliefde: We Moeten Door!

Als er één Nederlandse groep is die het afgelopen jaar heeft gescoord, is het Broederliefde wel. Vrijdag 24 november komt hun gloednieuwe album ‘We Moeten Door’ uit. Metro sprak het vijftal vlak voor hun eerste echte ‘kindje’ ter wereld komt; want na drie EP’s is het tijd voor het echte werk.

Afbeeldingsresultaat voor broederliefde

 

Welke track zijn jullie het meest trots op dan?
Emms: We hadden het er toevallig gisterenavond over, en we denken Alles In. Het is een uitgebreide, hele muzikale track met die caribische sound waar wij mee opgegroeid zijn. Die heeft ook een bepaalde vibe die in Nederland nog niet gemaakt is.

In die track komt de zin ‘Ik ben meer van die spontane dingen’, voor. Wat zijn spontane dingen die jullie zoal doen? 
Sjaf: Wat vrouwen betreft zijn we wel een beetje ingetogen hoor, maar samen beleven we hele spontane momentjes. Zo zijn we al een paar keer van de een op de andere dag op vakantie geweest.
Edson: We maken zoveel mee dat spontaniteit nu een soort van normaal is geworden.
Jerr: ja want als we in het weekend vrij zijn, zit iedereen een beetje te wachten op spontaniteit. Dan is het 23.00 uur en wordt er geappt: ‘Wie komt er met iets?’ Maar dan is het natuurlijk al niet meer zo spontaan.
Edson: Laatst zijn we wel spontaan naar een pretpark geweest. Dat was zo spontaan dat we er om negen uur ’s avonds aankwamen. Het was nog maar twee uurtjes open…
Emms: maar heel eerlijk dat was alleen maar beter, want het is niet meer te doen hoor. Als we met zijn vijven lopen kunnen we van die twee uurtjes misschien een half uur in een attractie proberen te gaan. Proberen dus: het is ons niet gelukt.
Jerr: Maar het was wel leuk! Uiteindelijk zijn die fans ook waar we het voor doen.

In Keskiednis zeggen jullie ,,The sky is not the limit.” Het lijkt er dus op dat wat jullie nu bereikt hebben nog lang niet gezien wordt als jullie hoogtepunt. Wanneer zouden jullie denken: nu hebben we het echt gemaakt?

Edson: Dat moment hebben wij dus echt niet.
Jerr: De manier waarop we hieraan begonnen zijn ooit is tekenend. Er is nooit iets afgesproken. Er is nooit gezegd: als we dit halen dan zijn we blij en dan stoppen we er mee. Tot nu toe is alles gewoon als een verrassing gekomen. We forceren niks: wat gebeurt, gebeurt. Als je ons een jaar geleden had verteld wat we dit jaar allemaal mee zouden maken hadden we je voor gek verklaard.
Emms: Daarom is het moeilijk om doelen te stellen. We dromen alleen maar, maar durven het niet zo goed uit te spreken. Steeds als we het gevoel hadden dat het niet gekker kon worden, gebeurde het alsnog. Nu durf ik niet eens meer uitspraken te doen. Al droom je natuurlijk stiekem wel van de Kuip of een internationale carrière.

Die internationale carrière, werken jullie daar wellicht al naartoe met bijvoorbeeld tracks in een andere taal?
Sjaf: Met social media, YouTube en Spotify hoef je nu eigenlijk niet meer in het Engels te zingen. Mensen viben op de muziek zelf en dat zie je ook in Nederland. Wij luisteren ook Franse of Arabische tracks terwijl we er niks van verstaan. Het voelt gewoon lekker op dat moment. Maar we zijn niet gefocust op een internationale carrière hoor. Het zijn gewoon dromen.

Afbeeldingsresultaat voor broederliefde

In Life zeggen jullie: ‘Voor de rest doen we het rustig aan’ (wat geld betreft). Wat is het leukste wat jullie tot nu toe van jullie verdiensten hebben kunnen kopen?
Sjaf: Het is vooral fijn dat we dagelijks geld kunnen uitgeven en voor onze familie en vrienden kunnen zorgen. Iedereen kan eten en heeft het goed. Dat is het leukste wat we kunnen uitgeven.
Jerr: En bijvoorbeeld zo’n vakantie met zijn allen. De omschakeling voor de mensen met wie we samenwonen en omgaan is eigenlijk het leukste. Leuker nog dan dingen voor jezelf kopen.

Hoe reageert jullie familie op het succes?
Emms: We hebben in het verleden in heel veel interviews verteld dat onze ouders in het begin niet zo enthousiast waren. Dan hadden ze het over volume dat omlaag moest en wilden ze dat we naar school gingen enzo. Dat was lastig, maar vooral na het optreden in Het Kasteel, waar al onze familie bij was, zijn ze vooral trots en is dat helemaal weg.
Edson: Laatst was ik met mijn familie uit eten voor de verjaardag van mijn opa. Hij zei mij dat hij het heel tof vond dat ik er bij was, omdat het normaal zo druk is. Maar hij zei Broederliefde ook als een deel van zijn leven voelde. Dat vond ik zo mooi: dat mijn opa het nu ook waardeert en het zelfs als iets van hem voelt.

In Sugardaddy zeggen jullie dat je je niet laat verleiden omdat je geen sugar daddy bent. Merken jullie dat vrouwen om de verkeerde redenen interesse tonen?
Emms: Gelukkig gingen we hiervoor ook vaak uit en hebben we wel wat mensenkennis opgedaan.
Mella: Wij hebben het heel erg door als mensen om de ‘verkeerde’ redenen met ons praten. Wat het is dat weten we niet, maar je voelt het gewoon aan.
Emms: Ze pakken het slim aan: een bepaalde houding, manier waarop ze kijkt. We hebben er een uitspraak voor: Annemaria Koekoek. Dan draai je je om en staat er opeens iemand superdichtbij die je eerst van ver in de club zag. Maar er zijn gelukkig ook nog wel een boel dames die wel gewoon oprecht zijn.

Gerelateerde afbeelding

In Ontsnappen hebben jullie het over: soms wil ik ontsnappen aan de werkelijkheid, drugs biedt vaak dat gevoel. We hebben hier toch niet een klein drugsprobleempje te pakken he?
Jerr: Ik ben blij dat je deze zin eruit haalt, want toen ik deze track voor het eerst aan mijn vriendin liet horen had ze zoiets van: ‘What? DRUGS?’ Maar het gaat echt over de liefde en dat gevoel.
Sjaf: Binnen onze vriendengroep is er wel een limiet wat betreft drugs trouwens. Wij doen drank en softdrugs. Voor de rest moet iedereen doen waar hij of zij zin in heeft. Het is niet de bedoeling om met deze track drugsgebruik te stimuleren, haha. Laten we daar duidelijk over zijn, want we hebben wel gediscussieerd of we deze line erin moesten laten. Maar dat is dus absoluut niet de essentie van dit nummer.

 

Bron: www.metronieuws.nl

Auteur
Gepubliceerd
6 jaar geleden
Categorieën
NationalNews